pondělí 15. září 2014

Nový učitel

Lekce ve virtuálním prostředí Learn It Town
Konverzační hodina Talk about Current Events

Učitel: Amandan Torok (USA)

Studenti: Tereza, Mikki (Europe, Asia)


Poprvé s novým učitelem. Nebo vlastně se staro-novým. Už jsem se s ní dříve setkala, ale bylo to v English City a tenkrát míval jméno Dart Jarman. Ale podle jeho hlubokého charakteristického hlasu jsem ho hned poznala! J

Jak už název hodiny naznačuje, povídali jsme si o tom, co se právě teď děje. Ať už u nás v zemi nebo ve světě. Byla jsem moc ráda, že jsme na hodině byli jen dva studenti, protože čím méně studentů je na takovýchto konverzačních hodinách, kde se opravdu jen mluví, tím lépe. Nebo respektive tím více prostoru máte na svůj vlastní projev a více mluvíte.

Dnes jsem s aktualitami začala já. První věc, co mě z naší republiky napadla, byla bohužel smutná. Jistě jsme všichni slyšeli o smrti devítileté Elišky, takže to nemusí tady rozebírat. Každopádně, Amandan, náš učitel, si po převyprávění tohoto příběhu našel článek na českých stránkách a nechal si ho přeložit. Po přeložení se mu v nadpisu vyskytly dvě chyby, tak nám to poslal a naším úkolem bylo je najít. Link: http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/murder-of-czech-nine-year-girl-maybe-detained/1122081
První chybou je „nine-year girl“ správně je „nine-year-old girl“ a další je, že murder nemůže být detained, správně by mělo být například *Murderer of Czech…maybe detained* nebo *Suspect in murder of … maybe detained*.

Dalším tématem bylo Rusko a Ukrajina. Protože druhý student, Mikki, je z Ruska, tak nám o současné situaci podal zprávy.

A jako poslední jsme si povídali o referendu ve Skotsku. Tedy jestli se Skotsko stane nezávislou samostatnou zemí, nebo zůstane s Velkou Británií. Četli jsme i různé průzkumy, porovnávali jsme, co jsme slyšeli a podobně.


I když to měla být jen konverzační hodina, tak jsme se ke konci zabývali i gramatikou!! Což pro mě bylo příjemným překvapením. Konkrétně to byly minulé časy, a které z nich můžou i být zároveň i přídavným jménem.
Například: FRIED – I fried a fish. It’s fried fish.
                BURNT – The house burnt. I don’t like burnt toast.
                BROKEN, RUINED, ELECTED


Tereza

Žádné komentáře:

Okomentovat