úterý 28. října 2014

Halloween Story

Lekce ve virtuálním prostředí Learn It Town
Konverzační hodina Sketch Comedy
Učitel: Nova Kenyon (USA)
Studenti: Tereza, Rin, Alex, Tina Toshi, Leslie, Toma (Europe, Asia)


Blíží se Halloweeeeeeeen! A tak i celé Learn It Town je naladěno na tento svátek. I když my, Češi, tenhle svátek nedržíme, tak já osobně ho mám moc ráda.

Divadelní hodiny s Novou mají vždy stejný průběh, ale raději ho ještě zopakuji. Nova nám rozešle notecard s příběhem, který je psaný jako drama (je napsané jméno a co ten člověk říká, viz. dole). Nejdříve se postupně střídáme a každý čte kousek, až dočteme dokonce. Někdy to stihneme takhle projet i dvakrát. Nova i u toho zapisuje, která slovíčka jsme špatně vyslovili. Když svůj krátký odstaveček dočteme, řekne nám Nova slovíčka, která jsme vyslovili špatně a my je po ní opakujeme, tentokrát už ale se správnou výslovností. Když se takhle dostřídáme až na konec, převyprávíme si příběh vlastními slovy a jdeme hrát! Tedy hrát. Spíše číst. Každý dostane svou roli a čte jen to, co říká jeho postava. Tohle stihneme vždy alespoň dvakrát, abychom se prostřídali a zkusili si více rolí.

Jak už jsme zmínila, dnešní příběh byl o Halloweenu. Bylo to o rodině mimozemšťanů na Zemi, kteří se nemůžou ztotožnit s tímto svátkem a snaží se pochopit jeho smysl. Příběh to byl poměrně zajímavý a mě osobně bavil.

Krátký úryvek:
Prymaat Conehead: Aagghhh! The little humans, when will they cease? [ answers doors ]
Kids: Trick or treat?
Prymaat Conehead: [ sarcastic ] Oh, my. Your costumes are so frightening. Here. Accept these treats. [ thrusts the beer and fried eggs into their bags, then slams the door shut ]
Connie Conehead: Mommy, I must split to join my human friends and their Halloween activities.
Prymaat Conehead: Activities?
Connie Conehead: Apple bobbing.
Prymaat Conehead: Apple bobbing?
Connie Conehead: Apple bobbing! An ancient human ritual. The emersion of the cone into a fluid bath, while attempting to grasp buoyant fruit with a major orifice.
Prymaat Conehead: Unacceptable! Unacceptable!
Connie Conehead: But, Mom..
Prymaat Conehead: [ standing ] Beldar!




Tereza

Žádné komentáře:

Okomentovat