neděle 12. října 2014

Sunday Talk

Lekce ve virtuálním prostředí Learn It Town

Konverzační hodina We’re going to do what??

Učitel: Amandan Torok (USA)
Studenti: Tereza, Mikki Linn, Abeer (Europe, Asia)


Nedělní povídání s Amandanem bývá vždy příjemnou diskuzí o aktuálních problémech. Dnešním prvním tématem byla Ebola. Je to velmi vážná nemoc, která se v posledních týdnech přenesla z Afriky do Ameriky, Evropy a zbytku světa. Povídali jsme si, jak na tom jsou naše konkrétní státy. Amandan (USA), Mikki (Rusko) a Abeer (Saudská Arábie). Například v Rusku se to prý nijak moc neřeší, nebere se to jako velký problém, zato v Saudské Arábii se lidé dost bojí. Pak jsme z nějakých odborných stránek vyčetli, že Ebola vlastně pochází od netopýrů, pravděpodobně nějakých sajících krev a tímto se přenesla na lidi.

Dalším tématem byla politická situace v Koree. Mě osobně takováhle témata moc nezajímají. Nebo ne nezajímají, ale v neděli ráno se mi o tom nechce moc diskutovat J. Tak jsem spíše poslouchala. I tak to bylo zajímavé a dozvěděla jsem se několik nových informací.


Rozdíl mezi epidemií a pandemií:
A pandemic covers a much wider geographical area, often worldwide. A pandemic also infects many more people than an epidemic. An epidemic is specific to one city, region or country, while a pandemic goes much further than national borders.



Tereza

Žádné komentáře:

Okomentovat