úterý 18. listopadu 2014

Pronunciation

Lekce ve virtuálním prostředí Learn It Town

Konverzační hodina Hanging out with Annie & Zena

Učitel: Zena&Annie (USA)
Studenti: Tereza, Vedat, Soso (Europe, Asia)


Dnešní hodina se hodně týkala výslovnosti. Měli jsme před sebou tabuli, na které byla napsaná slova s podobnou výslovností a vlastně i podobným spellingem. Cílem dnešní hodiny bylo, abychom si zapamatovali rozdíl v jejich znění a samozřejmě význam k rozšíření slovní zásoby.

Probíhalo to tak, že je jedna z lektorek všechny přečetla (jen ty podobně znějící), většinou jich bylo 3-4. My jsme se poté střídali a opakovali je po ní. Po té nám na každé slovo vymyslela větu, abychom si to slovo lépe zapamatovali, a popřípadě jsme se ptali na další vysvětlení významu, když jsme to hned nepochopili. Jako poslední část vymyslela jedna z lektorek nějakou větu, kde použila některé z těch slov a my měli hádat (buď podle výslovnosti nebo podle významu nebo podle obojího), o jaké slovo jde.

Příklady podobně znějících slov:
want - won't - went
know - knew - knee - now
were - we're - wear - war
laid - led - lid
pull - pool - pole
fill - fall - fell - full

Pro mě osobně tohle bylo až moc jednoduché. Měla jsem v převážné většině jasno jak ve výslovnosti tak i významech. Přesto to pro některé ze studentů byl trochu problém, asi zvlášť pro Asiaty, těm dělá výslovnost problém osobně. Ale i tak to pro mě byla zajímavá hodina a přece jenom jsem se něco naučila.


Tereza

Žádné komentáře:

Okomentovat