pondělí 15. září 2014

Stonehenge

Lekce ve virtuálním prostředí Learn It Town
Konverzační hodina Show and Tell

Učitel: Annie (USA)

Studenti: Tereza, Mikki, Tina, Rinat (Europe, Asia)


Hodiny Show and Tell jsou většinou rozděleny na dvě části. V první si povídáme o nějaké věci, většinou památce, historickém objektu, přírodním útvaru a podobně. V druhé části hodiny se jdeme na danou věc podívat „face to face“. Tedy jdeme se samozřejmě podívat na její kopii v Learn It Town.


Dnešním tématem bylo Stonehenge. Magický kamenný kruh, starý asi 5 tisíc let snad nemůže být pro nikoho neznámý. A přesto je vlastně neznámý pro nás všechny. Je mnoho teorií, kdo Stonehenge postavil a za jakým účelem, některé teorie jsou docela uvěřitelné, jiné znějí spíše jako se science fiction. Keltové, druidové či mimozemšťané? Dle mého si každý může věřit tomu, co mu připadá nejpravděpodobnější nebo co se mu jednoduše líbí. Ale zpět k dnešní hodině J.




Sešli jsme se na našem původním místě a na začátku si trochu povídali o tom, co kdo z nás o Stonehenge ví a neví. A abychom se opravdu dozvěděli nějaké faktické informace a nějaké zajímavé teorie, poslala nám Annie notecard s textem. Střídali jsme se ve čtení poměrně dlouhého článku a Annie nám opravovala špatnou výslovnost.
Začátek článku:

Stonehenge is one of the most ancient monuments in the world. Built sometime around 2500 BC, the Stonehenge is a true reflection of the prehistoric times. There is no proper evidence of its builders and the reason as to why it was built. While some say it was a sacrificial altar or an astronomy tool, back in the 18th century, there are a few others who even proposed that Stonehenge was used as a gallows. Stonehenge is composed of earthworks surrounding a circular setting of large standing stones.




Když jsme článek celý dočetli, měli jsme ještě možnost zeptat se na nějaké nejasnosti a pak už nebylo na co čekat a vydali jsme se na cestu! Tedy, poslali jsme si teleport a teleportovali se na místo J.

Protože byl v Learn It Town zrovna podvečer, bylo Stonehenge ještě hezčí. Sama jsem ho loni navštívila a tahle jeho kopie se mi moc líbila! Prozkoumávali jsme okolí a posílali si fotografie skutečného Stonehenge. A protože, jak už jsem zmínila, byl večer, byl pravý čas vytáhnout nějaké ty konspirační teorie, zajímavé úvahy a magické příběhy. Opravdu moc mě bavilo o tom diskutovat, protože o téhle památce toho vím hodně, tak jsem se mohla neustále zapojovat do rozhovorů a komentovat názory druhých.

Na závěr přidávám několik zajímavých odkazů na fotografie a články:

http://news.nationalgeographic.com/news/2014/09/140911-stonehenge-map-underground-monument-radar/
http://www.english-heritage.org.uk/daysout/properties/stonehenge/
http://discovery.yukozimo.com/who-discovered-stonehenge/
Kazakh "Stonehenge" - http://www.track.kz/picture/picture/altyn/DSC_00261.jpg
http://www.track.kz/picture/picture/altyn/IMG_5511.jpg
Czech Stonehenge  http://www.isumava.cz/storage/200811261211_kameny Holasovice-800.jpg
http://www.historvius.com/images/original/1447-Stonehenge-1447.jpg
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/06/22/article-1194470-056CC9B3000005DC-228_634x426.jpg
http://www.efestivals.co.uk/festivals/stonehenge/2009/
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a0/Stonehenge_(sun).jpg
http://boldognapot.hu/blog/wp-content/uploads/2014/05/1.21.jpg

See you next time in Learn It Town!


Tereza

Žádné komentáře:

Okomentovat