pondělí 2. června 2014

Interjektions

Lekce ve virtuálním prostředí Learn It Town

Konverzační hodina Advanced Reading and Pronunciation

Učitel: Eva (USA)
Studenti: Tereza, Trang Kroll, Olifant, Gianni, Andreas, Rose, Mimi, Ester (Evropa, Asie)

Dnes jsem poznala mnoho nových lidí z nejvzdálenějších koutů světa! Vietnam, Arábie,… A všichni byli moc milý a přátelští. Už je mám ve svém listu přátel a těším se na další setkání. Tomuto seznámení vždy přispěje, když se na začátku představíme, jako tomu bylo i dnes. Je zajímavé sledovat, jak se lidem mění akcent podle toho, odkud pochází. Po krátkém představení každého z nás, jsme si ještě krátce povídali o našem víkendu, co jsme dělali a jak si ho užili.

Tématem hodiny bylo INTERJECTIONS. Pokud nevíte, co to je, neděste se. Já také nevěděla co to je, ale hned jak nám Eva poslala notecard, kde byly vypsané, hned jsem pochopila. AHA, BINGO, AW, HA-HA, SHH, YEAH, … Už víte? Ano, dnešní hodina byla o citoslovcích! Někomu se to může zdát jako nezajímavé a nezáživné, ale když čtete knížku v angličtině, tak věřte, že tam je takovýchto výrazů spousta, takže je nutné je znát.




Zde je jejich abecední seznam. Je jich opravdu hodně, ale některé z nich jsou dost známé a ty co, tak se hold budeme muset doučit. S Evou jsme si vysvětlli jejich význam a každý jsme je četli, abychom si osvojili správnou výslovnost, což je někdy těžší než vypadá.

Např. ALAS = nakonec, AW = povzdechnutí, když je něco roztomilé (miminko, kotě), BAM = při udeření něčeho (používá se v komiksech), BLAH = bla bla bla (někdo moc mluví a nás to nezajímá).

A abychom se na závěr hodiny pobavili, byly na řadě jazykolamy! Bohužel nás tlačil čas, a tak jsme stihli jen tři, ale i tak to bylo zábavné. A nejen to, protože jednotlivá slova bývají podobná, je důležitá jejich přesná výslovnost, kterou jsme trénovali.

The sixth sheik's sixth sheep is sick.
She sees Shem shake.
A cheap sheep is cheaper than a cheap ship.

Příště si je s námi můžete zkusit říct i vy a nezapomeňte na správnou výslovnost:)!

Tereza



Žádné komentáře:

Okomentovat