čtvrtek 5. června 2014

Smokejumpers

Lekce ve virtuálním prostředí Learn It Town

Konverzační hodina Advanced Reading and Pronunciation

Učitel: Eva (USA)
Studenti: Tereza, Rose, Andreas, Franz, Tina Toshi, trang, Miss Lyric (Evropa, Asia)

Celá dnešní hodina byla o smokejumpers. Co to je? Lepší je zeptat, kdo jsou. Jsou to hasiči, kteří skáčou z letadel v místech požárů, kam se dá těžko dostat, a bojují s plameny za nasazení vlastního života. Nicméně, více o nich se můžete dozvědět z této stránky: http://www.manythings.org/voa/people/Earl_Cooley.html.

A to bylo tak naším prvním úkolem. Eva nám poslala tuto stránku a dala nám čas, abychom si pustili namluvený text a očima jeli po psaném textu. Pak jsme diskutovali, jestli je to pro nás lepší, když slova nejen čteme, ale i slyšíme. Shodli jsme se, že ano, protože některá psaná slova neznáte, ale když je slyšíte se správnou výslovností, tak si můžete uvědomit, že už jste to někde slyšeli a přijít na význam slova.

Poté jsme trénovali i naši výslovnost. Šli jsme postupně a každý student četl jeden odstavec, Eva si dělala poznámky a slova, která nám nešla, jsme opakovali, dokud jsme je neřekli správně:). 

Nakonec nám ještě zbyl čas, a tak jsme společně diskutovali o tomto tématu. A na úplný závěr jsme měli každý napsat jednu větu, která se k tomu nějak vztahovala a Eva nám jí opravila.

Zde jsou pro příklad věty:

  • ·         I think it has to be really rewarding feeling when you safe someone's life.

o   I think it must be a really rewarding feeling when you save someone's life.
  • ·         Earl Cooley was brave and leader of smokejumpers, he had valuable life and didnt regret it.

o   Earl Cooley was brave and was the leader of the smokejumpers. He had a valuable life and didn't regret it.
  • ·         This is the first time I have heard about smokejumpers. It will be a very dangeres job, but that's is the job of a fireman.

o   This is the first time I have heard about smokejumpers. It is a very dangerous job, but that's is the job of a fireman.


A na závěr nová slovíčka!
  • line/rope = lano
  • tangle = zaplést



Tereza

Žádné komentáře:

Okomentovat