úterý 22. července 2014

Brands

Lekce ve virtuálním prostředí Learn It Town
Konverzační hodina Business Trends

Učitel: Lowri (USA)
Studenti: Tereza, Ginnie, Tina Toshi, Trang, Andreas, Rose


Značky. Kdo by je neznal? Vidíme je, kam se podíváme. Na každém rohu, v televizi, na ulici, v časopise, všude. A muži se nemusí děsit, protože není řeč jen o Hermes nebo Dior, ale i o jim přístupnějším značkám jako Nike, McDonalds, CocaCola nebo třeba IBM. Pokud chcete dělat něco ohledně byznysu, musíte tyto značky znát! A proto jsme je probírali i my na dnešní hodině s Lowri.

Měli jsme na této hodině i tabuli, na kterou Lowri dávala obrázky. Samozřejmě obrázky značek. My jsme buď věděli, o jakou značku se jedná nebo jsme jen hádali. Dále jsme si říkali co daná značka zaštiťuje a nějaké zajímavosti k tomu. Byly to značky jako Coco Chanel, CocaCola, Disney, GE Money Bank, … K některým se nám rozvedla zajímavá diskuze. Bohužel na téma Coco Chanel se mnou nikdo diskutovat nechtěl, ale když přišla na řadu CocaCola, tak se chytli úplně všichni. Někdo doporučoval recepty na vepřové maso podlité colou, jiní varovali před její nebezpečností. Zabrousili jsme i na téma klasická cola nebo light, co je lepší, v čem je víc kalorií, atd.


Pak nám Lowri říkala různá přídavná jména a my měli vymýšlet, jaké značky se k tomu hodí. Měli jsme jich několik vypsaných (nebo nakreslených J) na tabuli, ale mohli jsme vymýšlet i vlastní.

Durable
Fashionable
Upmarket
inexpensive
sexy
timeless
cool
sophisiticated
well-made
reliable
spectable
fun
classic
stylish



Dále jsme obdrželi pdf, ve kterém jsme se učili nová slovíčka týkající se značek. Zvládnete je správně spojit? J

 PS: Pod obrázkem je řešení!




Výsledek: 1d, 2c, 3b, 4e, 5a, 6i, 7j, 8f, 9h, 10g, 11m, 12n, 13k, 14o, 15l
Tereza


Žádné komentáře:

Okomentovat