pondělí 18. srpna 2014

Hanging out with Zena and Annie

Lekce ve virtuálním prostředí Learn It Town
Konverzační hodina What’s the right word?

Učitel: Annie & Zena (USA)
Studenti: Tereza, Mikki, Tomo, Rainy, Marcello (Europe, Asia, South America )



Další hodina ze série Hanging out with Zena and Annie. Tentokrát to bylo založené na jedné doplňovačce, která nám dala tolik témat na diskuzi, že jsme už ani nic jiného nestihli.



Do každého volného místa lze doplnit jedno slovo, sami si můžete zkusit, jestli by vám to vyšloJ.







Témata, která jsme prodiskutovali, byly například: výhody a nevýhody cestování sám, co je slušné dělat v naší zemi (kultuře) při prvním setkání a jak se zachovat v různých situacích, jestli když jedeme do zahraničí, tak se snažíme naučit nějakých pár frází z cizího jazyka, atd.


Asi nejzajímavějším tématem, ke kterému jsme se dnes dostali, byla problematika líbání se a dvoření se na veřejnosti. U nás v republice je to poměrně běžná věc, nikdo neřeší, že si dají dva lidé na ulici pusu. Ale měli jsme na hodině jednu paní ze Saudské Arábie. A tam to rozhodně tak jednoduché nemají. Říkala nám, že kdyby někdo je někdo viděl někomu dávat jen pusu na veřejnosti, hrozí jim i pobyt ve vězení. Mají dokonce i religious police, tedy v překladu náboženskou policii, která se zabývá takovýmito prohřešky. Toto chování je totiž v rozporu s národním náboženstvím. Z mého pohledu to nebylo nic úplně nového, věděla jsem, že to tam ohledně tohoto nemají jednoduché, ale že až takhle? No, hold je to jiná kulturaJ.


Nové slovo: affectionate...is like hugs and kisses



Tereza

Žádné komentáře:

Okomentovat